In mijn leven kan ik soms heel druk zijn met de drukte die ik zelf creëer . Ik kan heel efficiënt te werk gaan , mijn to-do lijstje in rap tempo afwerken om vervolgens tijd te hebben om wat anders te doen. Heerlijk zou je zeggen, maar als ik nog in de to-do stand sta, ontstaat er in mijn hoofd een hersenkronkel die meent dat ik die tijd goed kan gebruiken om nog wat meer voor elkaar te krijgen. Een hardnekkige hersenkronkel waar mijn kinderen geen last van hebben. Vooral onze jongste neemt zijn tijd voor het leven. Waar ik nog dacht de jongste even snel door de zwemles te trekken zodat we dat onderdeel definitief konden afvinken, zwemt hij na anderhalf jaar nog rustig met een kurk, druk grapjes aan het maken met zijn vriendjes. Het A-diploma is nog niet in zicht, maar hij mag elke les aan het eind bommetje doen, dus “waarom  haast?”.  Zo fietste ik laatst met hem in het weekend door het dorp en ik spoorde hem aan een beetje door te fietsen.  Hij keek mij aan en vroeg: ” Maar mama, hebben we haast nodig dan vandaag?”  ” Ja, nou nee, maar ehh….., eigenlijk niet schat, je hebt helemaal gelijk.”

Als mindfulnesstrainer krijg ik mijn nascholing gewoon van onze jongste telg. Deze onverwachte momenten zorgen dat ik mijn actiemodus weer tot rust breng en lekker kan genieten van het moment.

Vraag jij je ook wel eens af waarom je drukte ervaart en of dat wel nodig is? Een mindfulness training kan je meer inzicht geven en je leren hoe je jezelf tot rust kan brengen. Je kunt dan weer vol met je aandacht in het moment zijn en genieten van wat er is.

1 reactie. Plaats een nieuwe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.